Wereldprimeur: apart en toch samen slapen

© Recor Bedding

Axel Enthoven presenteert maar liefst drie revoluties in de wereld van het bed.

Samen slapen is fijn, maar komt de nachtrust niet altijd ten goede. Zeker de babyboomgeneratie, geboren tussen 1945 en begin jaren zestig, kiest er door allerlei fysieke kwaaltjes steeds vaker voor om het bed niet langer te delen.

“Jammer”, vindt designer – en zelf deel van de babyboomgeneratie – Axel Enthoven. “Het idee voor het bed is ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte: ik moet vaak vroeg op en wil mijn echtgenote dan liever niet wakker maken. Maar apart slapen zag ik emotioneel gezien ook niet zitten”.

Daarom ontwikkelde Axel Enthoven voor de Indigo-collectie van Recor Bedding het Babyboom Bed. Woelt je partner te veel? Dan schuif je de bedden met een simpele druk op de knop gewoon uit elkaar. Moet je ’s nachts naar het toilet? Door de subtiele verlichting onderaan het bed vind je je slaapstek terug zonder het licht in de kamer aan te steken.

Maken de buren te veel lawaai of … durft je allerliefste wel eens snurken? Een geïntegreerd scherm reduceert het omgevingsgeluid tot veertig procent. In dat scherm is bovendien een iPad docking station ingewerkt: zo kan je al liggend nog wat lezen of een filmpje bekijken.

Man en vrouw

Naast het Babyboom Bed ontwikkelde Axel Enthoven voor het Genkse Recor Bedding, dat sinds 1949 matrassen en bedden produceert, het Gender Bed. Daarbij slapen man en vrouw op een verschillend vormgegeven en door gendericoontjes te onderscheiden matras.

“Tot nu waren alle matrassen op maat van de man samengesteld. Met dit stuk spelen we op de specifieke lichaamsbouw in: bij de matras voor de man krijgt de schouderpartij extra ondersteuning, bij het exemplaar voor de vrouw bestaat het gedeelte ter hoogte van de heupen uit een hardere materie”, licht Enthoven toe.

Jong en milieuvriendelijk
Tot slot trekt Recor Bedding met het PET Bed de duurzame, ecologische kaart. “Het bed bestaat 100 % uit gerecycleerd materiaal. Zowel het vilt als de matras zelf zijn samengesteld uit afvalmateriaal”, stelt Enthoven.

Met zijn frisse, jonge kleuren wil het bed een jong publiek aanspreken. Net als het leven van deze iGeneratie is het bed ook multicool. Je kan er zowat alles in: van lezen en tv kijken over surfen op het internet en rollebollen met je lief tot last but not least… slapen.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content