Weekendtip: rondstruinen op wereldberoemde antiekmarkt in Parijs

© -

Ooit al gehoord van de ‘Puces du Design’ in Parijs? Tweemaal per jaar wordt er in de Franse hoofdstad de ondertussen wereldberoemde ‘vlooienmarkt’ georganiseerd. Van 19 tot en met 22 mei kunnen antiekliefhebbers hun hartje ophalen.

Het is al lang geen vlooienmarkt meer (in de betekenis die we doorgaans kennen), maar veeleer een heuse antiekmarkt waar enkel naoorlogse design wordt aangeboden. Dat gaat van lampen en meubels tot mode. Het is een van de oudste en meest professionele initiatieven in zijn soort, want deze Puces werden 17 jaar geleden voor het eerst gehouden. De antiekmarkt trekt een internationaal publiek aan, zowel qua bezoekers als exposanten.

Je vindt er zowel zetels van Pierre Paulin, de beroemde designer die nu trouwens een grote expo heeft in het Centre Pompidou, als industrieel design. Dit jaar vindt er ook een keramiekveiling plaats met verzamelstukken van Capron, Jouve en Ruelland. Voor designfreaks is de Puces du Design een must, maar je gaat er natuurlijk ook voor de sfeer. (PS)

De Puces du Design gaat door van 19 tot en met 22 mei, in de week van 14-18u, tijdens het weekend van 10-19u.

Waar? In Bercy, zuidkant van Parijs, Place des Vins de France, metro Cour Saint-Emilion. www.pucesdudesign.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content