Weekendtip: Art & Object Rotterdam

© Studio MKGK, Raw Color and Jo Meesters

We worden momenteel overal verrast met kunstbeurzen. Rotterdam heeft er twee in petto: Art Rotterdam en Object Rotterdam: een ideale weekendtip.

We worden momenteel overal verrast met kunstbeurzen. Rotterdam heeft er twee in petto: Art Rotterdam en Object Rotterdam: een ideale weekendtip.

Volgens sommigen is Rotterdam het creatieve hart van Nederland. Veel beeldende kunstenaars en designers kiezen ook voor deze havenstad die de minst “Nederlandse” van Nederland zou zijn. Rotterdam is inderdaad anders en grootstedelijker dan Amsterdam. Sinds enkele jaren bouwt Rotterdam ook aan een puike kunsthandel en vooral een internationale kunstbeurs. Het gaat eigenlijk om twee beurzen die samen plaatshebben. In het gebouw van het Nederlandse Architectuur Instituut (NAI) grijpt Object Rotterdam plaats, een beurs over hedendaagse vormgeving, waar veel individuele designers aan deelnemen met limited editions en one-offs.

Op de Wilhelminapier moet je zijn voor Art Rotterdam, de internationale kunstbeurs waarop het kruim van de Nederlandse galeries vertegenwoordigd is. Dit jaar heeft Art Rotterdam extra aandacht voor video en film. Kortom beide beurzen, plus ook het randprogramma, zorgen voor een artistiek weekend in Rotterdam. Beide beurzen beginnen op woensdag 6 februari en eindigen op zondag 10 februari. Info: www.artrotterdam.nl, www.objectrotterdam.nl.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content