Wat kunnen we verwachten van TEFAF Maastricht?

Pablo Picasso © Bailly Gallery

De luchthaven van Maastricht bereidt zich voor op de komst van de talrijke privéjets van kunstcollectioneurs die zich deze week haasten om de opening bij te wonen van de meest exclusieve kunst- en antiekbeurs van Europa: de TEFAF.

We mogen er gerust een schepje bovenop doen, want de TEFAF behoort ook mondiaal tot de absolute top. Op deze beurs nemen 275 topdealers deel van over de gehele wereld. Het aanbod van de beurs is ook bijzonder rijk. Nergens anders kan je kiezen uit zo’n rijk aanbod, van Dürer tot Picasso. Waar je op andere beurzen enkel een tekening ziet van de Spaanse meester, dan kan je op de TEFAF kiezen uit meerdere grote werken.

De TEFAF is ook inhoudelijk heel up-to-date, met zowel moderne design, fotografie als hedendaagse kunst. Maar ook de liefhebber van klassiek komt aan zijn trekken met heel wat kunst uit de oudheid, etnische kunst en parels uit de renaissance. Het Boijmans Van Beuningen Museum uit Rotterdam laat ook een prachtige collectie tekeningen zien, van Dürer tot de 20ste eeuw.

Er zit heel wat werk bij van de renaissancekunstenaar Fra Bartolommeo die in de herfst een expo krijgt in Rotterdam. Het gaat om tekeningen die destijds werden verzameld door Frans Boijmans en D.G. van Beuningen, de grondleggers van het beroemde museum. De TEFAF wordt dus weer een succes. In oktober breidt de beurs trouwens uit met een nieuwe editie in New York (van 22 tot 27 oktober).

Maar nu kan je alvast naar TEFAF Maastricht, van 11 tot 20 maart.

www.tefaf.com

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content