Wat is mijn zilveren bestek van Christofle nu nog waard?

5182893 © Christofle zilver

Ik heb een vraagje betreffend de waarde en verkoopbaarheid van origineel bestek van christoffle. Ik heb nog ongebruikt zilveren bestek van het model perles. Het zit nog in de originele doosjes, in de plastiek zakjes. Het gaat om 1 grote soeplepel, 12 grote messen, 12 grote vorken, 12 grote lepels, 12 dessertvorken en 12 koffielepeltjes. Ik heb het ooit gekregen als huwelijkscadeau, maar ik heb het nooit gebruikt omdat ik geen zin had om telkens zilver te moeten poetsen. Nu ligt het dus al 20 jaar gewoon in de kast. De nieuwwaarde kan je zo vinden op de site van christoffle zelf ( bijna €5000). Maar ik vraag me af hoeveel ik ervoor zou kunnen krijgen en via welk kanaal ik het het best verkocht krijg. Is hier überhaupt vraag naar? Hebben jullie hier een idee van? Alvast bedankt.

Ik heb een vraagje betreffend de waarde en verkoopbaarheid van origineel bestek van christoffle. Ik heb nog ongebruikt zilveren bestek van het model perles. Het zit nog in de originele doosjes, in de plastiek zakjes. Het gaat om 1 grote soeplepel, 12 grote messen, 12 grote vorken, 12 grote lepels, 12 dessertvorken en 12 koffielepeltjes. Ik heb het ooit gekregen als huwelijkscadeau, maar ik heb het nooit gebruikt omdat ik geen zin had om telkens zilver te moeten poetsen. Nu ligt het dus al 20 jaar gewoon in de kast. De nieuwwaarde kan je zo vinden op de site van christoffle zelf ( bijna €5000). Maar ik vraag me af hoeveel ik ervoor zou kunnen krijgen en via welk kanaal ik het het best verkocht krijg. Is hier überhaupt vraag naar? Hebben jullie hier een idee van?

Alvast bedankt.

Een nieuw antiek bestek van Christofle.

Dit ligt natuurlijk een beetje gevoelig, want het gaat om een huwelijksgeschenk….dat inderdaad best wat heeft gekost. Het gaat dus om bestek van de Franse fabrikant Christofle. Dit bedrijf werd in 1830 opgestart en is nog steeds toonaangevend inzake tafelgerei. Christofle werkt ook met gerenommeerde ontwerpers als Gio Ponti, Andrée Putman en Marcel Wanders…. Feit is dat al wat door die moderne ontwerpers werd ontworpen veel beter in de markt ligt dan zo’n verzilverd bestek naar antiek model. Het gaat dus inderdaad niet om massief zilver. De waarde van de verzilverde bestekken is vrij laag. Indien de vormgeving modern is, dan bestaat er wel meer belangstelling voor. Dit bestek is een 250 à 300 euro waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content