Vuilnisemmer drukt afval samen

De Armstrong-vuilnisemmer drukt afval samenen en beperkt zo het aantal vuilniszakken. De eerste stap naar een afvalvrije wereld.

Milieuvriendelijk staat vandaag al lang niet meer gelijk met ouderwets of lelijk. Hedendaagse ontwerpers doen er alles aan om ecologie te combineren met hip design. Het Zuid-Koreaanse designerduo Sukwon en Sungwoo Park nam de afvalproductie onder de loep. Met hun Armstrong-afvalemmer willen ze hun steentje bijdragen aan het verminderen van de afvalproductie.

De -op het eerste gezicht ordinair uitziende- vuilnisemmer heeft een extra functie. Het afval kan worden samengedrukt door een voet bovenop de vuilnisemmer te plaatsen en deze naar beneden te drukken. Door het afval zo te concentreren kunnen een heleboel vuilniszakken worden uitgespaard, wat ook de kosten vermindert.

De Amstrong-emmer werd genoemd naar de eerste man op de maan, Neil Armstrong. Zijn wereldberoemde uitspraak:”een kleine stap voor een mens, maar een grote stap voor de mensheid” inspireerde de bedenkers van deze afvalemmer. Ze noemen hun ontwerp de eerste (vuilnis)stap naar een afvalvrije wereld. Een beetje idealisme kan nooit kwaad?

Ruth Vanden Berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content