Voor eerst vintagedesignbeurs in Nederland

© Design Icons

Voor designverzamelaars wordt dit een topevenement.

Begin februari grijpt in Amsterdam de eerste vintagedesignbeurs van Nederland plaats, voor designverzamelaars wordt dit een topevenement.

Het is een beetje gek dat nu pas de eerste beurs van vintagedesign plaatsgrijpt in Nederland, het land waar die handel al langer leeft dan bij ons. Sinds de jaren ’90 zijn er in Nederland veel handelaren actief die vintagedesign aanbieden. In ons land zijn er wel enkele bloeiende beurzen en markten van vintagedesign waar er trouwens steeds veel Nederlandse handelaren present zijn.

Tijdens het weekend van 11 en 12 februari kan je dus in Amsterdam terecht voor ‘Design Icons’, de eerste vintagebeurs. De beurs grijpt plaats aan de overkant van ’t IJ, in een voormalige scheepswerf die trouwens de Overkant heet. Het is een plek van waaruit je een spannend zicht hebt op de oude stad.

De eerste dag, zaterdag 11 februari is eigenlijk voor professionals bedoeld. Die kunnen tussen 14 en 19u, mits 12,5 euro te betalen, rondneuzen. Zondag 12 februari is voor iedereen, van 10 tot 18u, voor een prijs van 4 euro.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content