Volg de Biënnale via de Venetiaanse kanalen

Ook thuisblijvers kunnen de Internationale Architectuur Biënnale in Venetië volgen.

Ook thuisblijvers kunnen nu al op de voet de hoogtepunten van de Internationale Architectuur Biennale in Venetië volgen. Het grote publiek is pas zondag toegelaten.

De architectuurwereld is er een van digitale computerschetsen en foto’s. Architecten maakten er – in voor 3D computertekeningtijden- een kunst van om zich te kwalificeren in hoogkwalitatief perspectieftekenen en in fantasievolle en eigenzinnige maquettes in tactiele materialen met personages en planten.

Nu doen ze dat nog steeds, maar slechts weinig architectuurliefhebbers zien die maquettes ook echt in real life. Een architect heeft daarom minder controle over hoe het werk bij de “lezer” terechtkomt.

Want, foto’s van op de Biënnale in Venetië gaan nu al de wereld rond. En dat wordt aangemoedigd door de organisatie: hoewel nog maar pas open, is hun fototwitterkanaal nu al goed gevuld met ter plekke geschoten kiekjes. Zoals directeur Kazuyo Sejima met zonnehoed.

Goede zaak

De organisatie lanceert bovendien niet alleen een erg interactieve iPhone en iPad applicatie, ze schrijft ook wedstrijden uit voor de beste foto, videoclip en essay over het evenement.

Hoewel niet alle architecten tevreden zullen zijn met (amateur)foto’s van hun constructies die de wereld rondgaan, is het een goede zaak. Vooral omdat het thema van het evenement ‘People meet in Architecture’ is.

Meer dan ooit hebben ook mensen buiten Venetië kanalen genoeg om te volgen wat er getoond wordt. Ook als ze niet lijfelijk de vaporetto kunnen nemen. Een Italiaanse cappuccino of espresso daarentegen is ook bij ons snel gezet om in de sfeer te komen.

Leen Creve

Volg de Biënnale online via deze kanalen:

www.labiennalechannel.org: filmpjes, video en blogs en aankondiging van de wedstrijden. Met onder meer de presentatie van het thema door directeur Kazuyo Sejima.

www.domusweb.it: covert de Biënnale erg uitgebreid in beeld en tekst. In het Italiaans.

http://twitter.com/la_Biennale

www.dezeen.com

www.designboom.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content