Vlaamse ontwerpers scoren op designwedstrijd in Italië

© André Verroken

Verschillende Vlaamse ontwerpers vallen op de internationale designwedstrijd A’Design Award in Italië in de prijzen.

Verschillende Vlaamse ontwerpers vallen op de internationale designwedstrijd A’Design Award in Italië in de prijzen.

David Dos Santos kreeg zelfs goud in de categorie Building Materials, Construction Components, Structures & Systems met de Piano Design Switch, ontworpen voor Lithoss.

Meubelontwerper André Verroken kreeg niet minder dan twee medailles. Een zilveren onderscheiding voor ‘Carroussel’, een eettafel en een bronzen award voor de bijzettafel ‘Low Table’. Beide meubels zijn een onderdeel van zijn ontwerpreeks ‘Triangles in (e)motion’. Verroken werkt net als zijn illustere voorbeeld, Pieter De Bruyne, meer als een beeldhouwer, dan als een meubelontwerper. Zijn meubels zijn geometrische sculpturen.

In de meubelcategorie krijgt ook GBO een bronzen medaille met het ontwerp van de kinderstoel ‘Fr!tsforkids’. In de categorie Unexpected Design wint Tinne Debruijne een zilveren onderscheiding met de urne ‘Unspoken Words Ashurn’ (Life Love Loss). Five Am wint een zilveren award in de categorie Interior Space met de inrichting van wijnhuis Crombe. En studente Lisse Van Cauwenberge kreeg een zilveren medaille voor de schommelstoel en wieg ‘Dimdim Cradle’.

De prijzen worden officieel uitgereikt op 9 augustus en in augustus worden alle werken geëxposeerd in Como (It). (PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content