Vlaams design in de prijzen

De verlichtingsproducent Wever&Ducré uit Roeselaar won de reddot award 2009 voor hun originele hanglamp ‘Concrete Tube’.

De uitreiking van film-Oscars leverde geen Belgische winnaars op, maar anders is het bij de internationale designprijzen. De Roeselaarse verlichtingsproducent Wever&Ducré is laureaat van de reddot award 2009, de ‘Oscars’ van de designwereld, voor de ‘Concrete Tube’. De awarduitreiking vindt plaats op 29 juni in het Duitse Essen.

Het verlichtingsbedrijf Wever&Ducré is gespecialiseerd in architecturale verlichting, voor interieur- en buitenverlichting. Het winnende ontwerp ‘Concrete Tube’ is van de hand van de Belgische designer Wall-y. De hanglamp valt meteen op door zijn betonlook. Het robuuste van het beton wordt verzacht door de strakke vormgeving en het licht. De lamp is erg geschikt voor lofts, minimalistische interieurs en kantoren.

Naast de reddot award mag Wever&Ducré nog een award in de prijzenkast zetten. De staande lamp ‘Jalousie’ van de Zweedse ontwerpster Lina Lundberg behaalde de derde plaats bij ‘Leuchte des Jahres 2009’. Het was voor het eerst dat een Belgische bedrijf in aanmerking kwam voor een ereplaats in deze Europese online competitie van Highlight Magazine en www.on-light.de. De trendy lamp is opgebouwd uit hoogglans lamellen die een verrassend en speels effect hebben. In één handomdraai verandert u het uitzicht van de lamp. De wit/zwarte of wit/rode lamellen kunnen eenvoudig geroteerd worden.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content