Vitra presenteert bloemvormige zetel van SANAA

© Vitra

Hoewel het ontwerp al uit 2001 stamt, wordt het nu in serie geproduceerd.

Hoewel het ontwerp al uit 2001 stamt, wordt het nu in serie geproduceerd.

De meest recente winnaars van de Pritzker Prize voor architectuur, SANAA, ontwerpen naast gebouwen ook meubels. Doorgaans creëren architecte Kazuyo Sejima en haar partner Ryue Nishizawa die in functie van een concreet gebouw.

Zo integreerden ze hun meubel ‘Flower’ in het eind februari geopende Zwitserse Rolex Learning Center. Eigenlijk stamt het ontwerp zelf al uit 2001, maar naar aanleiding van het gebruik in het Rolex Center van de EPFL hebben SANAA en Vitra de zitbank verder ontwikkeld voor serieproductie. Tot nu werd het meubel enkel in kleine hoeveelheden geproduceerd.

Samenwerking

Zoals zijn naam doet vermoeden ziet Flower er wat uit als een minimalistisch vormgegeven klaverblad of een drieledige bloem. Drie personen kunnen er zonder probleem op zitten. Vitra brengt het ontwerp nu uit in een duurzame bekleding van kunstleer.

Flower is niet de enige samenwerking tussen SANAA en Vitra. Komende zomer opent de productiehal, die de Japanse architecten voor de VitraCampus op de site in het Duitse Weil am Rhein ontwierpen, de deuren.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content