Virtuele tentoonstelling

Achtendertig kunststudenten stellen hun werken virtueel tentoon.

Op www.design-colbert.fr is nog tot kerstdag een volledig virtuele tentoonstelling te bekijken. Het gaat om een initiatief van het Franse Comité Colbert, dat 69 Franse luxehuizen groepeert.

Het comité besloot de 38 laureaten van zijn wedstrijd “Espoirs de la creation” te laten exposeren in cyberspace en vroeg de kunststudenten om een echte multimediale creatie. Kunstenaar Gérald Petit leidde alles in goede banen.

Het resultaat is een soort drijvend vlot, met een traag ritme en producten die veeleer artisanaal dan high-tech aandoen. De studenten maakten onder andere een bureaulamp met kristallen voet, een omgekeerde Chaneltas en een diamantvormige tas. De expo roept de sfeer op van een rariteitenkabinet uit de 21ste eeuw.

“We proberen op deze manier een nieuwe esthetiek en een nieuw territorium te verkennen”, zegt Elisabeth Ponsoll des Portes van het Comité Colbert. “Bovendien is er een natuurlijke affiniteit tussen hedendaagse kunst en luxe, want we spreken dezelfde taal, die van het creatieve proces”.

L’Express/Ann Heylens.

Espoirs de la création, www.design-colbert.fr, van 27 november tot 25 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content