Vintagefreaks moeten naar Brusselse designmarkt

© Hubert Delouvroy

In september vormt Tour & Taxis opnieuw het decor voor de Brussels Design Market.

Ben je tuk op vintagedesign of zoek je gewoon een paar originele spullen uit de fifties? Dan trek je het tweede weekend van september naar Tour & Taxis in Brussel.
Sinds 2002 is de Brussels Design Market de vintagedesign vlooienmarkt van het land, waar handelaren uit binnen- en buitenland hun spullen aanbieden. Je vindt er zowel oude zitjes van Harry Bertoia als Italiaanse designlampen uit de Expotijd. Dit wordt dus een ideale snuisterplek voor wie gek is van oud design. De collecties van de handelaren overspannen een periode van quasi een halve eeuw, van de jaren ’50 tot de jaren ’90.

Maar er is meer, want je vindt er niet alleen meubels en verlichtingsapparaten maar net zo goed ceramiek, glas of een enkel schilderij. Bovendien grijpt deze beurs plaats op een unieke plek, de oude loodsen van Tour & Taxis, een parel van de industriƫle archeologie.

Piet Swimberghe

Brussels Design Market, Tour & Taxis, Havenlaan 86c, 1000 Brussel, zaterdag 10 september vanaf 14 u tot 18u voor handelaren en verzamelaars, inkom 20 euro, zondag 11 september van 8u tot 16u, gratis voor iedereen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content