Vintage Design en Belgische kunst blijven hype

Salontafel van Ado Chale © -

Volgende week veilt het Antwerpse veilinghuis Bernaerts een mooie collectie vintage design, nadat eerder deze week fraaie resultaten werden gehaald voor moderne Belgische kunst en design bij het Brusselse veilinghuis Cornette de Saint Cyr.

Het gaat zeker niet slecht in de kunsthandel, want ook nu wordt er heel wat voor aardige bedragen afgehamerd. Dit was zeker het geval bij Cornette de Saint Cyr in Brussel, eerder deze week, waar een mooie collectie naoorlogse Belgische kunst en vintage werd aangeboden en verkocht. Vooral de abstracte kunst doet het goed. Maar zelfs de art nouveau meubels van de Luikse ontwerper Gustave Serrurier-Bovy werden voor hoge bedragen verkocht.

We stellen ook vast dat de belangstelling voor vintage design van hoge kwaliteit gestaag stijgt. Nu kijkt iedereen uit naar de veiling van het Antwerpse huis Bernaerts, dat volgende week woensdag, 17 juni, een mooie collectie design aanbiedt. De verzameling omvat onder meer topdesign van Italiaanse ontwerpers als Parisi, Ponti en Borsani. Maar we kijken vooral uit naar het design van de Belgen Veranneman, Ado Chale en Etienne Allemeersch. Vooral de bronzen salontafel van Ado Chale is een zeldzaam topstuk dat meer weg heeft van een beeldhouwwerk dan van een meubel.

Papier

Op donderdag 18 juni pakt Bernaerts ook uit met een mooi aanbod aan kunstwerken op papier. Er zit veel werk bij van Marcel Broodthaers, Joseph Beuys, Panamarenko, Verheyen, Peire en vele anderen. Maar er is ook wat fotografie van onder meer Dirk Braeckman, Willy Kessels, Rony Heirman en Nan Goldin. Gezien de groeiende belangstelling voor kunst op papier worden hier ook fraaie prijzen verwacht.

Wie belangstelling heeft kan dit weekend alles even bekijken, van 13 tot en met 14 juni (10 tot 18u), Veilinghuis Bernaerts, Verlatstraat 16 te Anwterpen, www.bernaerts.be. (PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content