Vintage antiquairs Benelux opgenomen in 1stdibs.com

© Artbrokerdesign

De Belgische vintage antiquairs zijn alvast razend enthousiast over hun opname in de internationale webwinkel.

Sinds deze week breidde de internationaal opererende megastore 1stdibs zijn aanbod uit met de Benelux. De Belgische vintage antiquairs zijn alvast razend enthousiast.

Ken je 1stdibs.com? Het is een van de belangrijkste internetwinkels, zeg maar een megastore voor wat je antieke luxegoederen zou kunnen noemen. Het aanbod reikt wel veel verder dan antiek, want echt oud antiek maakt maar een bescheiden onderdeel uit van het aanbod. 1stdibs is een internationaal platform waarop handelaren, meer bepaald een selectie van topdealers, hun koopwaar kunnen aanbieden. Ze huren met andere woorden advertentieruimte en kunnen zo telkens nieuwe objecten posten.

Wat allemaal?

Op 1stdibs vind je vooreerst vintagedesign van topkwaliteit. Zoek je bijvoorbeeld een antieke zit van Breuer, Maria Pergay of Le Corbusier, maar dan wel een echt oud exemplaar, snuister dan even in het aanbod. Misschien tref je wel een Londense of New Yorkse handelaar aan die je het stuk snel kan leveren. Eenmaal geregistreerd worden ook de prijzen gepubliceerd.

Het aanbod is heel ruim, op 1stdibs koop je bijvoorbeeld ook mode. Zoek je bijvoorbeeld een jurk van Dior uit de jaren ’70 met een bijhorende polshorloge, een Philippe Patek of Rolex, dan zal je beslist wat vinden op de site van 1stdibs. Naast juwelen, horloges, zilverwerk en bijzondere huizen biedt de site ook heel wat kunst aan, van boeken en grafiek tot foto’s en schilderijen. Via 1stdibs wandel je eigenlijk door de kunst- en antiekwijken van London, Parijs, New York en nu dus ook Amsterdam, Brussel en Antwerpen.

Benelux

Sinds deze week pakt 1stdibs dus uit met een speciale file van de kunst, vintage en antiekhandelaren van de Benelux. Wie even speurt op de pagina Benelux botst op bekende namen als Marc Heiremans, Studio Johan Dierickx, Cedric ’t Kindt de Roodebeke, Michael Marcy, Alain Heins (Alainko) en 46Kloosterstraat.

Het zijn stuk voor stuk bekende handelaren die al jaren internationaal opereren, maar nu een extra forum krijgen. Let wel, ze worden geselecteerd en de kostprijs om op 1stdibs te adverteren is niet goedkoop. De site wordt zo dus een soort topantiekbeurs.

Trends

Zelf vind ik surfen op deze site inhoudelijk interessant, omdat je ook de trends van de handel en interieurinrichting wat kan volgen. Zo merk je dat tegenwoordig glamour en glitter heel erg in zijn, terwijl de strenge en koele design het wat minder doet.

Maar ook dat is relatief, 1stdibs wordt wereldwijd verdeeld en gevolgd, dus krijgen vele trends er een kans.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content