Villeroy en Boch

Beste Piet, kan U ons iets meer vertellen over dit beeld wat we in de kringloop gekocht hebben. Het beeld is 39 cm hoog en puntgaaf. Onderaan staat een stempel met V&B en made in Luxembourg. Ook de nummers 529 en 448 of 449. Het is zacht geel van kleur. Eventueel graag de waarde van het beeld. Alvast bedankt en vriendelijke groeten, Guy

Villeroy & Boch.

De fabriek van Villeroy en Boch heeft eigenlijk niets te maken met het Belgische bedrijf Boch Frères uit La Louvière. Villeroy & Boch is trouwens ouder. De aanzet stamt uit de 18de eeuw toen de familie pottenbakkers Boch een atelier opstartten, in 1748 om precies te zijn, in het Franse Audun-le-Tiche. Nadien verhuisden ze naar het nabijgelegen Luxemburg en in 1801 zaten ze in Mettlach. In 1836 fusioneerde het bedrijf met Nicola Villeroy, wat de associatie Villeroy & Boch verklaart. Het bedrijf is nog steeds internationaal actief en heeft zijn hoofdzetel in Duitsland. Villeroy & Boch produceert naast tafelgoed ook sanitaire keramiek.

Het bedrijf produceerde geen porselein maar soorten creamware of faience fine. Dit beeldje uit de jaren ’30 of ’40 is daar een voorbeeld van. De stijl is helemaal art deco. De waarde ligt rond de 80 à 90 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content