Vijf recent geopende boetiekhotels: zo mooi dat je er wilt wonen

© .

Vijf recent geopende hotels met interieurs zo interessant en inspirerend, dat wij er zo intrek willen nemen.

1. Milanese parel

Het brein achter het kleurrijke interieur van hotel Room Mate Giulia in Milaan is de Spaanse Patricia Urquiola. De bekroonde designer kreeg carte blanche en ging voor optimistische kleuren en grafische patronen in combinatie met vintage ogende meubels. “Het interieur is nieuw, fris, vrolijk en uitnodigend. Net als Milaan zelf”, zegt Urquiola over de samenwerking. De meubels, van de bedden tot de gordijnen, werden op maat gemaakt door het Italiaanse designlabel Cassina, waar Urquiola sinds 2015 art director is. Weetje: de roze vloer in de inkomhal is geïnspireerd op het roze marmer van de nabijgelegen Duomo.

Vanaf 206 euro voor een standaardkamer.

room-matehotels.com

Milanese parel
Milanese parel© Room Mate Hotels

2. Schepje sorbet

In de Schotse hoofdstad Edinburgh opende in juli Eden Locke de deuren. Het hotel met 72 kamers huist in een voormalig stadhuis. De New Yorkse architectenstudio Grzywinski+Pons verzorgde de renovatie en liet de stenen buitengevel mooi contrasteren met de gregoriaanse ramen en een interieur van sorbettinten, waaronder muntgroene sofa’s. Blikvangers: de vele planten in terracotta potten.

Vanaf 85 euro voor een standaardkamer.

lockeliving.com

Schepje sorbet
Schepje sorbet

3. Terug naar de seventies

De inrichting van Hotel V Fizeaustraat in Amsterdam werd niet door een design- firma gerealiseerd, maar door een van de hoteluitbaters, Mirjam Espinosa. Ze liet zich inspireren door de jaren zeventig, het bouwjaar van het pand, en kleedde de 91 kamers aan met zorgvuldig uitgekozen meubels uit vintage shops, voornamelijk in groen- en bruintinten. Het gebouw ligt in een rustige buurt, vlak bij het Amstel-station, en werd destijds ontworpen door de Nederlandse architect Piet Zanstra. Eropuit: gasten kunnen gebruikmaken van stadsfietsen die het hotel verhuurt.

Vanaf 129 euro voor een standaardkamer.

hotelvfizeaustraat.nl

Terug naar de seventies
Terug naar de seventies © Joram Blomkwist

4. Catalaanse cool

Casa Bonay in Barcelona is een hotel, restaurant, koffiehuis én cocktailbar, allemaal onder een dak. Het boetiekhotel, gelegen in een neoklassiek pand uit 1869, wordt uitgebaat door Luis Rullán en Inés Miró-Sans, die voor het interieur van hun zaak beroep deden op designfirma Studio Tack uit Brooklyn. Oorspronkelijke elementen, zoals de mozaïektegels op de vloer en de houten schuifdeuren, werden door Studio Tack met veel zorg hersteld en geven de kamers een warm karakter. Extra troef: het dakterras is de ideale plek voor een brunch en barbecue.

Vanaf 110 euro voor een standaardkamer.

casabonay.com

Catalaanse cool
Catalaanse cool

5. Tekentalent

Carine Tissot, uitbaatster van het Drawing Hotel in Parijs, gaf zes jonge artiesten de opdracht om de muren van haar hotel van kunst te voorzien. Elke kunstenaar kreeg één volledige verdieping toegewezen, van de gang tot de kamers, en het resultaat oogt persoonlijk en uniek. De rest van het interieur werd bepaald door het vrouwelijke architectenkantoor Nido, dat natuurlijke materialen zoals hout combineerde met radicale kleuren als zwart en geel. Weetje: hotelmanager Carine Tissot is ook directrice van Drawing Now in Parijs, een jaarlijkse beurs voor tekenaars.

Vanaf 295 euro voor een standaardkamer.

drawinghotel.com

Tekentalent
Tekentalent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content