Vijf nieuwe meubels uit Milaan (deel drie)

1. In de categorie heruitgaves: de ligstoel Tokyo van Charlotte Perriand. Die is oorspronkelijk uitgevoerd in bamboe, maar werd nu geadapteerd voor gebruik buiten. De stoel behoort tot de collectie van Cassina, dat dit jaar voor het eerst een outdoorcollectie lanceert. Daarin zit ook meubilair van Le Corbusier.

2. Designmultinational Big Game werkt opnieuw voor Karimoku New Standard, de internationale collectie van een Japanse houtgigant. Castor is een stapelbaar krukje van Japans eikenhout.

3. Een Europees-Japanse kruisbestuiving in omgekeerde richting: de kuipstoel Moon van ontwerper Tokujin Yoshioka voor Moroso.

4. Het Nederlandse merk Lensvelt werkt voor het eerst samen met Studio Job. Resultaat: een reeks opvallende gekleurde kantoorkasten met grote gouden sleutels, de Job Cabinets. Ze maken deel uit van een nog te vervolledigen Job Office.

5. Matali Crasset ontwierp de o-Re-gami mobiele lamp voor haar nieuwe, duurzame Hi Matic in Parijs. Onderdeel van een reeks lichte producten van geplooid gerecycleerd leder. Dankzij zijn haak kan de lamp overal worden aangehangen.

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content