Video: Zweedse studenten testen miniwoningen uit om tekort aan koten te verhelpen

© YouTube

In Zweden is er een proefproject van start gegaan met houten miniwoningen voor studenten. Zo hopen ze het probleem op te lossen van het grote tekort aan studentenkoten in de grote studentensteden.

We zijn met steeds meer en op heel wat plaatsen ter wereld resulteert dat in een tekort aan woningen. Vooral wanneer een grote groep mensen zich verplaatsen naar één locatie, zoals een studentenstad, zorgt dit voor problemen.

In de Zweedse stad Lund wonen enkele studenten sinds 2014 in een nieuw soort studentenwoningen, waarin ze alles hebben dat ze nodig hebben: een badkamer, een keuken, een slaapruimte, een bureau om aan te studeren en plaats om spullen op te bergen. Bovendien zijn de minihuisjes niet duur om te bouwen en dus ook niet te duur om te huren. De huur is ongeveer 272 euro per maand, wat ongeveer de helft van de gebruikelijke huurprijs is van Zweedse studentenkoten.

De huisjes zijn momenteel nog in de testfase, aangezien de Zweedse wet eist dat dit soort studentenwoningen een bepaalde grootte hebben en ook bewoonbaar zijn door mensen met een beperking. De bedenkers van het concept kregen van de regering tijdelijk de toestemming om te experimenteren met de huisjes, omdat het tekort aan studentenwoningen zo’n prangend probleem is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content