Verzamelaars maken zich klaar voor de Antwerp Academy Art Book Fair

Fred Bervoets © Stephan Peleman

In beetje in de luwte van alle mogelijke beurzen en evenementen, heeft de Antwerp Academy Art Book Fair zich ontwikkeld tot een interessante en internationale kunstboekenbeurs. Daarvoor moet je op 15 oktober naar de Antwerpse academie.

Wat ontstond als een bescheiden boekenbeurs waarop enkele antiquars en verzamelaars van grafiek, foto’s of andere archivalia van de moderne kunst delen van collecties aanboden, heeft zich nu ontpopt tot een internationaal event waarop heel wat verzamelaars afkomen. De Antwerp Academy Art Book Fair is dan ook geen gewone boekenbeurs. Naast vintage uitgaven over kunst, architectuur en design, worden er ook foto’s, grafiek en hedendaagse kunstenaarsboeken verkocht. Het is net die mix van vintage, antiquariaat en hedendaagse prints die zorgen voor een uniek aanbod.

Bovendien zijn er nu al 70 deelnemers uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland waar de belangstelling voor kunstpublicaties uit de 20ste en 21ste eeuw evenzeer ‘in’ is. Deze beurs vindt voor de derde maal plaats en geeft weer een forum aan een vooraanstaande kunstenaar uit de avant-garde: Jacques Charlier, pionier van de happenings in ons land.

De AAABF grijpt plaats op zaterdag 15 oktober in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, van 10 tot 18u, Mutsaardstraat 31 of Venusstraat 34b. (PSW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content