Van gloeilamp tot lichtgevende slang

Lichtdesigner Ingo Maurer stelt nieuwe lichtcreatie voor tijdens de Stockholm Design Week.

Een slang met de rockende naam ‘Alizz Cooper’. Dat is de nieuwste creatie van de bekende Duitse lichtdesigner Ingo Maurer. Maurer stelde ‘Alizz Cooper’ voor tijdens de Stockholm Design Week. Ze typeert zijn originele en verfrissende kijk op licht.

‘Alizz Cooper’ bestaat in drie versies, twee staanlampen en een hangende uitvoering. De basis voor de lamp is een eenvoudige tuinslang. Ingo Maurer slaagt erin het gegeven van de tuinslang te doen vergeten. De kijker volgt Maurer in zijn fantasierijke invulling van de lamp als slang.

Maurer volgt zijn instinct en neemt graag risico’s. Die onbevangen visie op licht gaf in het verleden al aanleiding tot heel wat verfrissende ideeÔn. Volgens Ingo Maurer heeft elke armatuur een eigen persoonlijkheid en een eigen verhaal. Hij interpreteert licht als poÔzie en creÔert op die manier een volledig nieuwe ervaring van licht. Hij had van kindsbeen af een fascinatie voor de gloeilamp. Maurer ervaart de gloeilamp als de perfecte belichaming van de interactie tussen nijverheid en poÔzie. Zijn eerste creatie ‘bulb’ was dan ook een overgedimensioneerde gloeilamp.

Annelien Boens

Verkoopsinfo: www.stylepark.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content