Val Saint Lambert

Deze val st lambert vaas heb al enkele jaren geleden van mijn grootvader geërfd . hij is 21cm hoog en16cm doorsnee boven. nu is mij de vraag hoe oud hij is en/of deze iets van waarde heeft? vriendelijke groet, peter

Val Saint Lambert

.

De Cristallerie du Val-Saint-Lambert werd opgestart in 1825 in een oud cisterciënzerklooster in de omgeving van Luik, te Seraing-sur-Meuse. Dat was het begin van een lange geschiedenis. Het bedrijf groeide uit tot een van de toonaangevende kristalfabrieken in Europa. Hou er altijd erekening mee dat de Val destijds niet uniek was, ieder land had wel zijn kristalfabriek.

Maar Val-Saint-Lambert verwierf wel internationale naam en faam met geslepen glas. Er werden heel wat methodes uitgedokterd, zoals het slijpen met het rad en het wiel. De Val werd ook een begrip in de art nouveau en art deco periode.

Deze vaas gaat al terug op een model uit de vooroorlogse art deco stijl, maar is veel jonger. De vaas stamt vermoedelijk uit de jaren zestig. Het gaat om gelaagd glas, met een blauwe bovenlaag. Het is kwalitatief vrij mooi, maar niet zo waardevol. De waarde ligt rond de 75 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content