Urban Crafts 2016: Joke Van den Hof maakt prikkelende, grappige en sensuele animatievideo’s

© Urban Crafts

Joke Van den Hof is een van de crafters van Urban Crafts 2016. Samen met 31 andere deelnemers strijdt ze voor de hoofdprijs.

Joke werkt vanuit haar woonkamer, waar ze zich laat inspireren door muziek, planten en haar kunst.

‘Vanuit een complex verhaal, dat een chaotische boel is, probeer ik zo vereenvoudigd mogelijk en grafisch een dynamiek te leggen. Ik vertel dus met weinig lijnen een groter, complex verhaal. Wat ik mijn publiek wil laten beleven is een spel van emoties.’

Die verhalen hebben een pikant kantje. ‘Aan de ene kant creëer ik graag een seksuele spanning, een beetje provoceren om de verbeelding van de anderen te prikkelen. Maar aan de andere kant is humor ook een belangrijk gegeven voor mij, dat is eigenlijk de sleutel tot mijn enthousiasme om te kunnen animeren.’

Ze leidt haar publiek mee in een sfeer van gevoelens, die voor sommigen misschien wat ongemakkelijk aanvoelen, of net niet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakensestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content