Urban Crafts 2016: grafische ontwerpster maakt poëtische dierensculpturen

Paper Beasts © Urban Crafts

De Brusselse grafisch ontwerpster Julie Rousseau tovert karton en hout om in fantasierijke beesten om je interieur op te fleuren. Ze is een van de deelneemsters aan Urban Crafts 2016.

Julie Rousseau maakt ‘Paper Beasts’, grafische 3D-dierenmaskers uit karton en hout. Haar composities lijken op moderne kunst of design, maar hebben ook een schattige touch. De ontwerpster is steeds op zoek naar de perfecte grafische balans door simpele vormen op te bouwen en af te breken.

‘Ik maak alles met mijn handen of in gedachten. Niets wordt op een wiskundige manier bedacht.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakensestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content