Urban Crafts 2016: Capu-Line beeldt verhalen uit op porselein

Capu-Line © Urban Crafts

We stellen de 32 getalenteerde Urban Crafts deelnemers met plezier aan jullie voor. Vandaag op de agenda: Capu-Line, dromerige porseleinen tableware.

Capu-Line, dat zijn broer en zus, die samen een collectie porseleinen servies op de markt brengen. Corentin neemt de commerciële kant voor zijn rekening en Capucine de artistieke. Hun tableware noemen ze liever Dream Ware. Capucine vertelt immers verhalen met haar illustraties, die ze maakt vanuit haar caravan in Frankrijk.

De Belgische artieste studeerde schilderkunst aan La Cambre en aan het Van Der Kelen instituut. Ze schildert, tekent en illustreert. Haar werk staat bol van dromen, wolven, sterren en zwevende vrouwen. Capucine weerspiegelt met haar illustraties de maatschappij of de wereld rondom haar. De onderwerpen komen misschien lichtzinnig over, maar als je beter kijkt ontdek je een gelaagdheid in de tekeningen.

Tijdens een reis naar India leerde ze enkele technieken om miniatuur schilderijtjes te schilderen met slechts een of twee haren aan een penseel.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakensestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content