Uitzonderlijke woningen

In hun nieuwste boek tonen Piet Swimberghe en Jan Verlinden waar ze zelf zouden willen verblijven.

Echte ‘woonfreaks’ dromen ervan vele woningen te bezitten. Ze zouden op elke leuke plek wel hun anker durven uitgooien. Beeld u zich een combinatie in van een stulpje in de Provence, een zolderkamer in Parijs én een weekendhuis in de polders. Aan het onderhoud van zoveel woningen willen we niet denken, maar Jan Verlinde en ikzelf zijn dus zulke freaks: gek van woningen.

In ons nieuwste boek Interiors: Country & City laten we u zien waar we zelf nog wel eens willen verblijven. Dat zijn heus niet alleen strakke, moderne lofts, het kan net zo goed een oude ruïne of iets heel romantisch zijn. Dit interieurboek maakt een wandeling door de talrijke prachtige woningen die we de laatste jaren in heel Europa hebben bezocht, van zuid naar noord, van extravagant tot meditatief, van stadsstek tot verstild landhuis.

Interiors: Country & City is ook ons dikste en meest internationale boek: het telt niet minder dan zestig interieurs en verschijnt meteen in drie talen. Helemaal uniek is dat u er geen showrooms in zult vinden. Het gaat uitsluitend om persoonlijke interieurs van kunstenaars en verzamelaars die normaliter niet toegankelijk zijn. Vaak kon u ze al bewonderen in Weekend Knack, de meeste werden echter opnieuw gefotografeerd en op actuele wijze herkneed.

Piet Swimberghe

Interiors: Country & City van Piet Swimberghe en Jan Verlinde (39,95 euro) is verschenen bij Lannoo, ISBN 978-90-209-7945-9.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content