Trendy pc’s

Mensen willen zich ook met hun laptop onderscheiden. En daar hebben fabrikanten oren naar.

Zoals een gsm wordt een laptop ook iets waarmee mensen zich willen onderscheiden. Computerfabrikanten besteden dan ook steeds vaker aandacht aan het design.

Dell liet een laptopdeksel ontwerpen door kunstenaar Mike Ming. “De computer is veel meer dan vroeger een onderdeel van ons leven. Waar een pc ooit in het kamertje op zolder stond, is het nu een product dat meegaat in de tas en dat gezien mag worden. En zelfs de bureaumodellen lijken in niets meer op de desktops van vroeger”, zegt Jaap van Leeuwen van Dell.

“We hebben gemerkt dat er bij onze klanten meer behoefte ontstond aan personalisering. Dat is absoluut een trend. Wij geven hier gehoor aan door in eerste instantie met gekleurde notebooks te komen, gevolgd door speciale kunstcovers. Het is de eerste keer dat we kunst zo duidelijk in onze producten verwerkt hebben”, aldus nog van Leeuwen.

Ook HP blijft niet achter. De computerfabrikant lanceerde dinsdag een nieuw gamma design desktops en notebooks. Zo werkte het merk onder andere samen met de New Yorkse modeontwerpster van Chinese origine Vivienne Tam. Samen ontwierpen ze een stijlvolle notebook in handtasformaat met verscheidene accessoires, die in beperkte oplage geproduceerd wordt. Een staaltje “fashtronica”, voor vrouwen die houden van mode maar evenzeer geboeid zijn door technologie. Deze notebook is nog niet in Belgiƃ”te krijgen.

Bruno Koninckx/Ann Heylens.

Dell: vanaf 529 euro voor een 15,4 inch-laptop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content