Transit: upcycling project met vluchtelingen in Aarschot

© Getty Images/iStockphoto

In Aarschot geeft De Stadsfabriek onderdak aan een nieuw project waarvoor vluchtelingen, onder begeleiding van Caritas en lederatelier BEEST, aan de slag gaan met gerecycleerd leer.

In Aarschot staat trouwwinkel Haute Couture Harry, de zaak van Harry Heylen, sinds zijn overlijden leeg. Omdat het in het handelscentrum van de stad ligt en meerdere etages telt, richt de stad Aarschot het pand nog tot september 2017 in als De Stadfsabriek. De bedoeling van de tijdelijke invulling van het pand is om ondernemerschap en creativiteit te ondersteunen.

Dat past perfect in het plaatje van het project Transit, waarvoor Maaike Buys van Beest vluchtelingen begeleidt, in samenwerking met Caritas, om lederen tassen, schorten en een groot tapijt te maken. Wie geïnteresseerd is om een item te kopen, kan zelf leder binnen brengen. Het team maakt dan voor een mooie prijs een accessoire. Wie geen leder in de aanbieding heeft, kan ook langskomen voor een bestelling. De prijzen zullen variëren tussen de tien en de twintig euro. Als je zelf graag naait, mag je ook komen meewerken aan het tapijt. Op de laatste dag van het project, 13 juli, kunnen de accessoires worden opgehaald en wordt het tapijt geveild.

Alle opbrengst van het project gaat naar Caritas.

Meer info via lederbeest.be. Projectdagen: van dinsdag 27 juni tot donderdag 13 juli. Telkens op dinsdag en donderdag van 10 tot 14u en op zaterdag van 12 tot 14u.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content