Tips voor een kleine badkamer

Met kleur creëer je een specifieke sfeer in de badkamer. Harmonie en rust zijn belangrijk, het is immers de plaats waar je de dag begint en eindigt. Je kan er ook heerlijk onthaasten na een lange werkdag. Blauw is een populaire kleur, het verwijst naar water en lucht. Ook natuurtinten zijn prima. In een kleine ruimte beperk je best het aantal kleuren.

Accent mag

Wil je toch meer leven in de badkamer? Dan kan je met een accent in een fellere kleur werken, zoals geel of groen. Ga dan wel voor een warme toets zodat de badkamer niet kil aanvoelt, en voor kleuren die het licht reflecteren in plaats van absorberen. Met een vrolijk kleurtje start je de dag gezwind! Dat kan ook in een kleine badkamer. Kies goed uit waar je de kleur aanbrengt. De oppervlakte is best niet te groot. Een stukje muur, een rek of een kastje volstaan vaak al. Beperk je tot één accentkleur.

Tips voor een kleine badkamer
© Levis

Reliëf met tegels

Een speels effect en meer reliëf krijg je met een patroon van vloertegels in twee verschillende kleuren, zoals wit en blauw. Kies voor middelgrote tegels, die zorgen voor een sterker ruimtelijk gevoel dan mozaïektegeltjes. Om het monotone effect te doorbreken, kan je enkele tegels met een leuk motiefje aanbrengen, bij voorkeur in dezelfde kleur als de muren. Gebruik overal tegels van dezelfde grootte en kleur, ook in de douche.

Opbergruimte

Een badkamer waar veel spullen rondslingeren, lijkt kleiner. Voldoende opbergruimte is dus essentieel. Ga na wat je slechts sporadisch nodig hebt. De voorraad handdoeken, zeep, shampoo en verzorgingsproducten kan je ook een plaatsje geven in een leuk kastje op de overloop. Schilder het in jouw badkamerkleur voor een mooi effect, met Levis Expert Lak Binnen. Deze hoogkwalitatieve lak met zijdeglans is heel kras- en slijtvast en uiterst afwasbaar! Zo krijgt de badkamer een verlengstuk.

Tips voor een kleine badkamer
© Levis

Passende accessoires en verlichting

Er zijn heel mooi badkamerlinnen en andere spulletjes te vinden. Je creëert extra rust door de kleuren te laten aansluiten bij de kleur van de muren. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende tinten blauw combineren en die laten terugkomen in de tegels en gordijnen. Een te bonte mix maakt een kleine badkamer al vlug druk en benepen. Boven de wastafel heb je goede verlichting nodig. Met indirecte verlichting kan je donkere hoekjes aanpakken, zo laat je de ruimte groter lijken.

Tip

Hou rekening met het daglicht en de weerkaatsing in de spiegels. Kies voor specifieke verf die bestand is tegen vocht en vuil. Levis Expert Badkamer is een zacht zijdeglanzende muurverf van topkwaliteit, speciaal voor badkamermuren en -plafonds. De unieke formule bevat Teflon, waardoor vocht en vuil niet in de verf kunnen dringen.