Tip voor designlovers: de Puces du Design in Parijs

De designfreak die niet houdt van nieuw en dol is op authentieke vintage rijdt donderdag 16 oktober snel naar Parijs waar om 14 uur de Puces du Design de deuren opent.

De designfreak die niet houdt van nieuw en dol is op authentieke vintage rijdt donderdag 16 oktober snel naar Parijs waar om 14 uur de Puces du Design de deuren opent.

De Puces du Design zijn een internationaal begrip. Deze vintagemarkt in openlucht is een internationaal gebeuren. Meer dan de helft van de deelnemers komen van overal in Europa en bieden hun fraaiste trouvailles aan van Miller, Knoll, Pastoe en zovele andere merken. Heb je je zinnen gezet op een oude vlinderzetel of een draadstoel van Bertoia, daar vind je dit zeker. Je hoeft ook niet te gaan om te kopen, op deze beurs sprokkel je ook ideeën om je woning in te richten. Trouwens, ik vermoed zo’n beetje dat de prijzen iets hoger liggen dan in ons land. Dit neemt niet weg dat een bezoek aan deze beurs een leuke ervaring is. Bovendien kan je er ook even halt houden om wat te eten. Dit jaar staat daar het pop-up restaurant Bien Fait van chef Edouard Loubet, goed voor twee sterren. Het menu (te zien op de site) zit er voortreffelijk uit en is verrassend betaalbaar: 17 euro. Nog een reden om even halt te houden: op de puces exposeert designer Christian Ghion een aantal prototypes van vazen, die hij te koop aanbiedt.

De Puces du Design gaan door van donderdag 16 oktober (14 tot 18u) en op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober van 10 tot 19u, Place des Vins de France te Bercy Village (Paris 12e), www.pucesdudesign.com

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content