Think! Vintage: Binnenkijken in de mooiste vintage-interieurs

Think! Vintage © .

Piet Swimberghe en Jan Verlinde leiden je rond in nooit eerder gepubliceerde interieurs met design uit vervlogen tijden.

In het boek ‘Think! Vintage’, het eerste uit een nieuwe reeks van Piet Swimberghe en Jan Verlinde, kunnen we binnenkijken in een resem unieke vintage-interieurs. Het boek heeft een andere stijl dan hun vorige samenwerkingen. In dit werk wordt namelijk ingespeeld op de tendensen van nu door gevarieerde vintage-interieurs in de spotlight te zetten.

Persoonlijke insteek

Think! Vintage:  Binnenkijken in de mooiste vintage-interieurs
© .

Piet Swimberghe licht toe dat het om interieurs gaat die recent werden samengesteld door de bewoners en nog niet eerder werden gepubliceerd. ‘Het zijn geen showrooms, maar echte woningen. Interieurs van zowel mensen die professioneel bezig zijn met interieur als particulieren komen aan bod in het boek. Omdat de ruimtes echt bewoond worden, zijn ze heel wat persoonlijker en fascinerender dan showrooms,’ aldus Piet Swimberghe.

Een van de redenen waarom de bewoners Piet en Jan binnenlaten in hun persoonlijke woonst, is hun discretie. ‘We neuzen niet in de bewoners hun privéleven, blijven heel discreet en respecteren hun privacy,’ vertelt de auteur ons.

Verfrissende mix

De kunstverzamelaars, designers, architecten en antiquairs die hun deuren openstelden, hebben verschillende achtergronden, maar zijn stuk voor stuk creatieve mensen die plezier scheppen in het inrichten van hun interieur. ‘Hun leeftijden variëren van dertigers tot zestigers. Deze leeftijdsgroep leeft veel thuis en is daarom ook veel met hun interieur bezig,’ licht Piet Swimberghe toe.

Ook de woningen waar de interieurs zich in schuilhouden, zijn erg divers. ‘Van kleine flats tot grote villa’s, we hebben heel uiteenlopende woonsten gezien,’ aldus Piet Swimberghe. Wat de woningen verbindt, is dat ze meestal uit de twintigste eeuw stammen. Omdat het om oudere huizen gaat, draagt het omhulsel van het interieur bij aan de sfeer van het geheel.

Think! Vintage:  Binnenkijken in de mooiste vintage-interieurs
© .

De interieurs in dit boek werden samengesteld uit vintage en andere stijlen. Dit zorgt voor boeiende combinaties, waarbij improvisatie niet geschuwd wordt. ‘We zien over het algemeen een grotere verscheidenheid opduiken in de interieurwereld. Barok en oude tapijten mogen weer en worden gecombineerd met vintage of meer moderne meubels,’ legt de auteur uit.

Op schattenjacht

Wie zelf aan de slag wil met vintagemeubels, kan zich laten inspireren door dit salontafel. Volgens auteur Piet Swimberghe hoef je zelfs geen groot budget te hebben om een mooi vintage-interieur samen te stellen. Het afschuimen van rommelmarkten, kringloopwinkels en gespecialiseerde handelaars draaien ongetwijfeld uit op echte schatten.

Ook via het internet kan je op zoek gaan naar gewenste interieurstukken. Toch moet je hier mee opletten volgens de auteur. ‘Er gebeurt veel gesjoemel online. Soms zetten handelaars meubels online die ze in het echt niet kwijt geraken. Bovendien moet je sommige meubels ook even uitproberen alvorens ze aan te schaffen: een zetel, daar kan je best eerst in gaan zitten voor je hem koopt,’ geeft Piet Swimberghe als raad.

Auteur Piet Swimberghe en fotograaf Jan Verlinde publiceerden samen al heel wat internationale interieurboeken, waaronder ‘Quiet Living’, ‘Inspiring Interiors’ en ‘Living Rooms’.

Think! Vintage

Piet Swimberghe en Jan Verlinde

Uitgeverij Lannoo

39.99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content