The Belgian Bunch: jonge ontwerpers nemen Antwerpen in

Nu Ellen Kegels tijdens de zomermaanden met haar breigoed naar de kust trekt, palmen 6 jonge, opkomende ontwerpers haar shop in Antwerpen in. Van lingerie over sandaaltjes tot originele juwelen: wie nieuwigheden wil ontdekken, moet er beslist eens heen.

Ellen Kegels opende een hele tijd geleden haar eigen flagshipstore in modestad Antwerpen. Elk jaar is de lokroep van de zee groot en trekt de 29-jarige ontwerpster naar Knokke, waar ze een pop-upshop opent. Omdat ze niemand vond die haar boetiek enkele maanden kon overnemen – jonge ontwerpers hebben nu eenmaal een beperkt te besteden budget-, geeft ze 6 jongelingen de kans om samen een leuk verhaal te schrijven in de Leopoldstraat tijdens de maanden mei en juni.

De delicate lingerie van Ophelia Debisschop springt meteen in het oog. De jonge designer mengt haar kunstopleiding met haar liefde voor vrouwelijke vormen tot handgemaakte stukken. Daarnaast vind je er ook de interieuraccessoires van de 23-jarige Antwerpse grafisch en textielontwerpster Julie Van den Meutter. Julie vervaardigt haar collectie kussens en dekens op haar eigen oud Scandinavisch weefgetouw.

Op zoek naar een nieuwe handtas die je wat jaloerse blikken zal opleveren? Dan maken de tassen van DCEMBER zeker kans. Florien Pénard gebruikt onder meer vegetaal getooid leer. De 28-jarige avonturier Edel Van Riet ontdekte een paar jaar geleden een Indiaanse stam, de Raràmuri, kennen. Hij liet zich door hen inspireren voor zijn sandaalontwerpen. (AB)

The Belgian Bunch – Leopoldstraat 22 – 2000 Antwerpen

LN/Knits The Seaside Shop – Antoine Bréartstraat 9 – 8300 Knokke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content