Tekenen met uw ogen

© eyewriter

Door de ‘Eyewriter’-bril hebt u zelfs geen handen meer nodig om te tekenen.

Tekenen zonder uw handen te gebruiken? De Amerikaanse computertechnicus Zach Lieberman maakt het met de ‘Eyewriter’ mogelijk. Hij stelde zijn origineel concept voor op het Grafisch Designfestival in Breda.

Lieberman combineert in de ‘Eyewriter‘-bril een systeem dat de ogen traceert met aangepaste software. Op die manier kunnen de oogbewegingen omgezet worden in echte tekeningen.

Toch was het volgens Lieberman geen makkelijke opgave om de klus te klaren. Om de kosten van de bril te drukken, maakte hij gebruik van beperkte materialen. De reacties op het Nederlandse Designfestival waren alvast positief.

Verlammingsziekte

Graffitikunstenaar Tony Quan, of Temptone, vormt de inspiratiebron voor de ‘Eyewriter’. Hij lijdt aan de verlammingsziekte ALS, waardoor hij niet meer kan tekenen.

Door het innovatieve systeem kan hij nu tekenen met zijn ogen. Die beelden worden onmiddellijk geüpload naar een online database waardoor zijn kunstwerken wereldwijd kunnen geprojecteerd worden.

Lieberman en teammedewerkers van onder meer het Graffiti Research Lab zetten nu een grootse campagne op om T-shirts en posters, bedrukt met werk van Quan, te verkopen. Op die manier kunnen zij het tekensysteem verder ontwikkelen.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content