Tefaf: de beurs der beurzen

De belangrijkste kunst- en antiekbeurs belooft opnieuw een topper te worden.

De 24ste Tefaf, zeg maar de belangrijkste kunst- en antiekbeurs van het Westelijke halfrond, uiteraard in Maastricht, belooft ook nu weer een topper te worden.

Straks rolt de Tefaf weer over de tongen tijdens exquise etentjes bij kunstverzamelaars en andere rijkelui. Of je nu de Tefaf bezoekt of niet, je moet wel weten wanneer ze doorgaat en wat er allemaal te zien zal zijn.

Maar het staat natuurlijk beter bij de jetset dat je terloops kunt vertellen dat je ook voor de Tefaf werd uitgenodigd of meer, dat je ook op de opening was en daar tal van beroemdheden hebt zien flaneren. Het openingsfeest is een heuse happening waar de beaumonde van heel de wereld zich graag laat zien. Nogal wat beroemdheden reizen trouwens met hun privéjet naar Maastricht….

Alles te koop

Maar je kunt ook gewoon met de auto of de trein, ook dan spendeer je er een heerlijke dag, want de beurs is toch echt je van het. Het gaat om twee beurzen, een kunstbeurs met beelden en schilderijen en een antiekbeurs. De kunst doorloopt de gehele kunstgeschiedenis van Brueghel tot Picasso en Cocteau.

Hou er wel rekening mee dat er ontzettend veel te zien is, je hebt zeker een volle dag nodig om alles enigszins grondig te bekijken. In totaal zijn er 260 deelnemers uit maar liefst 16 verschillende landen. De Tefaf wordt niet voor niets “het museum waar alles te koop is” genoemd.

Piet Swimberghe

De Tefaf loopt van 18 tot 27 maart in het Mecc (Congrescentrum) te Maastricht, Forum 100, 6220 Maastricht. De beurs is dagelijks open van 11 tot 19u. Toegang per persoon, inclusief catalogus, bedraagt 55 euro. Onder de noemer ‘Tijdens Tefaf’ staan ook in de rest van de stad allerlei culturele activiteiten op het programam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content