Tapijt uit fietsbanden wint HVDVA Publiek 2011

Christophe Vervaeke wint met zijn ontwerp Cyclo de Henry van de Velde publieksprijs.

Christophe Vervaeke wint met zijn ontwerp Cyclo de Henry van de Velde publieksprijs van Design Vlaanderen.

De Henry van de Velde Awards bekronen jaarlijks ontwerpers en bedrijven uit de designwereld. De lijst van vroegere winnaars is een belangrijke inventaris van Vlaams ontwerptalent. Heel wat bekroonde designers zijn opgenomen in Wallpaper, het Britse magazine dat België noemt in de lijst van 10 toplanden voor design.

De prijzen voor 2011 werden al in januari uitgereikt, gevolgd door een tentoonstelling in de Brusselse Loketten. Naar jaarlijkse gewoonte mochten bezoekers uit de voorwerpen die een HVDV-label kregen hun favoriete ontwerp kiezen.

En dat is Cyclo, het tapijt dat Christophe Vervaeke ontwierp voor de Papilio-collectie van Prado Rugs. Het tapijt is gemaakt uit oude fietsbanden die hij opensneed en tot een nieuw geheel weefde. Hier en daar zien we nog een bandmaat gedrukt staan, een verwijzing naar het vorige leven van het materiaal.

Cyclo is tijdens de designweek van Milaan, van 17 tot 22 april, te bezichtigen als onderdeel van de tentoonstelling “Belgium is Design. Perspectives” in de Triennale di Milano.

De tweede en derde prijs gaat respectievelijk naar Hopper, de tafel van Dirk Wynants, en Scotty, de lichtarmatuur van Couvreur en Devos. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content