Syntra start opleiding antiekhandelaar

© Thinkstock

Syntra organiseert zowat in alle provincies schitterende cursussen.

Velen dromen er van om ooit zelf een antiekzaak, een decoratiewinkel of een kunstgalerie te beginnen. Dat kan! Zeker als antiekhandelaar heb je wel wat vakkennis nodig. Daarom organiseert Syntra zowat in alle provincies schitterende cursussen.
De meeste antiquairs begonnen als verzamelaar. Dat ligt ook voor de hand, want al zoekende ontdek je objecten en op je pad doe je flink wat kennis op. En toch volstaat dit niet. Boekenkennis blijft van groot belang. Maar je kan je ook inschrijven voor een antiekcursus. De verschillende afdeling van Syntra organiseren schitterende cursussen, onder meer in West-Vlaanderen, Brabant en Limburg.

Deze cursussen worden gegeven door degelijke vaklui met jarenlange kennis, niet zelden zijn het ook handelaren of experten die je de kneepjes van het vak leren. Ik ken er een paar persoonlijk en weet hoe goed ze zijn. Zo’n opleiding tot antiekhandelaar is erg interessant, want je leert ook veel praktische kennis. Het blijft niet theoretisch, want ook objecten worden besproken.

Sommige docenten geven echt op universitair niveau les. Ze zijn zelfs beter, want op de universiteit steek je weinig praktische, materiële kennis op. Ik ken trouwens nogal wat kunsthistorici die zo’n cursus hebben gevolgd… De meeste cursussen vangen aan in de tweede helft van september, maar er wordt nu volop ingeschreven. Kijk even in je streek en surf naar de Syntra website voor mer informatie.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content