Sylvain Willenz ontwerpt voor Cappellini

© Cappellini

De Belgische designer ontwerpt een reeks tafeltjes voor het Italiaanse topmerk.

De Brusselse designer Sylvain Willenz zal tijdens de Meubelbeurs van Milaan op de stand van het Italiaanse meubelbedrijf Cappellini een collectie salontafels tonen. De stalen tafeltjes kregen de naam ‘Candy’.

Dat Sylvain Willenz op zijn 33e bij het prestigieuze Cappellini al een meubelcollectie mag uitbrengen, is niet zo vanzelfsprekend. De artistiek directeur van Cappellini staat bekend om zijn gave om veelbelovend talent te ontdekken. Eerder heeft Giulio Cappellini bijvoorbeeld al superdesigners zoals Jasper Morrison, Marcel Wanders, Marc Newson of Tom Dixon ontdekt.

Cappellini volgt het werk van Sylvain Willenz al enkele jaren. Maar als je een goedverkopend meubel wil maken, kan dat niet in enkele dagen. De tafeltjes van Sylvain Willenz maken deel uit van een collectie prototypes die voor de eerste keer getoond worden in Milaan.

Van onesthetisch tot chique

Het doel? Een verrassend meubel ontwerpen met stalen buizen, die normaal voor gewapend beton gebruikt worden. Dankzij het gebruik van industriële verf lijken de tafeltjes een geheel en komt het op het eerste gezicht weinig aantrekkelijke materiaal toch mooi over. Want eens het materiaal geverfd is, krijgt de textuur van het staal een decoratief karakter.

Candy is beschikbaar in twee formaten, twee vormen – rond of vierkant – en vijf kleuren, namelijk blauw, groen, wit, rood en zwart. “Ik had zin om met een materiaal te spelen dat op het eerste gezicht totaal onesthetisch lijkt. Maar dat, eens het in een andere context gebruikt wordt, totaal anders en zelfs bijzonder chique overkomt”, stelt Willenz.

Designer van het Jaar

Sylvain Willenz is in 1978 geboren in Brussel. In 2003 haalde hij zijn master in productdesign aan het Royal College of Art in Londen. Daarvoor heeft hij zowel in de Verenigde Staten als in België gewoond. In 2009 werd hij door de redacties van Knack Weekend en Le Vif Weekend tot Designer van het Jaar uitgeroepen.

Momenteel bevindt zijn studio zich in Brussel. De ontwerpen van Willenz worden onder andere uitgegeven door Established & Sons, Hay, Chevalier édition, Tamawa, Objekten en Freecom. Via zijn eigen webshop verkoopt hij ook producten die hij zelf uitgeeft.

Isabelle Willot/Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content