Sushi voor doe-het-zelvers

Het Duitse designduo Osko en Deichmann maakt homemade sushi mogelijk, ook voor de niet professionals.

Sushi, het traditionele Japanse gerecht, werd de voorbije tien jaar enorm populair in Europa en de Verenigde Staten. Goedkoop is het echter niet en niet iedereen beschikt over de kunsten van een getalenteerde sushichef om thuis te gaan doe-het-zelven. Nochtans zijn de ingrediÔnten voor een ‘maki-roll’ vrij gemakkelijk te bereiden. Enkel het rollen met de bamboemat zelf kan voor problemen zorgen

De sushiroller van de Duitse designstudio Osko en Deichmann kan misschien helpen om de perfecte ronde, dikke sushirolletjes te maken. De traditionele sushi ‘maki-roll’ is een rijstrol gevuld met gesneden groenten, zoals komkommer, met daar rond een laagje zeewier (nori).

Dit inventieve keukenhulpje zal in juni gepresenteerd worden op de “Dwell on design kitchen ecology exhibition 2009” in Los Angeles.

Ruth Vanden Berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content