Student-ondernemer van het jaar: ‘Vreemd toch dat projectontwikkelaars woningen bouwen waar je als senior niet kunt wonen?’

© Johan Jacobs

Ellen Bruyninckx (26) is ergotherapeute en studente orthopedagogiek. Ze lanceerde in 2016 een digitaal platform rond ergotherapie en adviseert de bouwsector over levenslang wonen. Onlangs verkozen tot Gentse student-ondernemer van het jaar.

“Als ergotherapeut werk ik met kinderen met autismestoornis of ADHD. Daarbij leren we van elkaar. Zo bewonder ik hen onder meer omdat ze spontaan en ongeremd zijn. Zelf ben ik van nature veeleer bedachtzaam en iemand die liever aan de zijlijn staat. Vorig jaar besloot ik toch de sprong te wagen en zelf met een praktijk te starten. Dankzij mijn stages in de zorgsector had ik ook een duidelijk beeld van wat ik wel en niet wilde doen. Zo wil ik bijvoorbeeld niet vastzitten aan een strak afsprakenrooster met een halfuur per patiënt. Als mensen me contacteren omdat hun kind problemen op de zwemles heeft, wil ik in mijn auto kunnen springen en daar zelf naartoe rijden.”

“Al snel volgde echter een tweede project, een digitaal platform dat artsen, patiënten en ergotherapeuten dichter bij elkaar brengt en inspeelt op specifieke noden. Zo hebben mijn oudere patiënten steeds dezelfde vragen. Of ik kan helpen met woning-aanpassingen bijvoorbeeld. Vreemd toch dat projectontwikkelaars woningen bouwen waar je als senior niet kunt wonen? Daarom zit ik ook met de sector aan tafel, om oplossingen voor dat probleem te bedenken. Een beetje naamsbekendheid maakt het uiteraard gemakkelijker om gehoord te worden.”

ergopraktijk.be, inrol.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content