Strak(s) in Gent: drie nieuwe designadresjes

1
Jorik Leemans
Jorik Leemans Journalist

Designliefhebbers kunnen maar beter snel een omweg langs de Arteveldestad inplannen. Op drie plaatsen ontdek je nieuw werk of re-edities van designers-kunstenaars.

1. In 1998 stelde Maarten Van Severen zijn Blue Bench voor op Interieur Kortrijk. Het was de eerste keer dat de designer kleur in zijn werk toeliet. Zo’n twintig jaar later produceert The Foundation, de organisatie die de artistieke nalatenschap van Maarten Van Severen beheert, een gelimiteerde re-editie van dit bijzondere stuk.

Tot 10 juni of op afspraak te bezichtigen bij Frederic Hooft, Gouvernementstraat 20 a, Gent. frederichooft.be. Vanaf 6800 euro.

2. Ondanks hun lange vriendschap werken ze nu pas samen: architect Wim Goes en kunstenaar Willem Cole. Goes’ WGT99- tafels, oorspronkelijk ontworpen voor de opening van het S.M.A.K.-café, zijn nu ook te verkrijgen als een conceptueel tweekleurig geëmailleerd portret van Willem Cole. De modulaire, inschuifbare bibliotheekkast wordt voor het eerst in aluminium voorgesteld. Glanzend gelakt in een kleurenpalet geïnspireerd op Mark Rothko.

Nog tot 7 juli iedere vrijdag en zaterdag of op afspraak in Casa Argentaurum, Brabantdam 68, Gent – casa-argentaurum.com. Vanaf 6700 euro.

3. Maria Scarpulla, de Gentse designer met Italo-Amerikaanse roots, ontwerpt al langer meubelen, maar het is de eerste keer dat ze er kunst in verwerkt. Niet verwonderlijk: haar vader is kunstschilder, broer Sam is een gevestigde streetartnaam. “Het minimalistische metalen frame en de strakke vormgeving van de tafel vormen een canvas voor de abstracte schilderijen die ik heb gemaakt.” De dertig exemplaren worden voorgesteld tijdens een eenmalige installatie bij Studio Stories.

Van 7 tot 10 juni 2019, bij Studio Stories, Karel van Hulthemstraat 45, Gent – mariascarpulla.com. Vanaf 1190 euro.

2
2
3
3

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content