Step en kinderwagen in één

© Valentin Vodev

De ‘Roller Buggy’ is een sportief vervoermiddel voor ouder en kind.

De originele uitvinding van Valentin Vodev laat mama’s en papa’s toe om tijdens een wandeling met de kinderwagen toch nog sportief uit de hoek te komen.

Vodev combineerde in zijn ‘Roller Buggy’ een kinderwagen met een step. Om de buggy in beweging te krijgen, hoeft mama of papa zich enkel af te duwen van de stoep. Een sportief en sneller alternatief voor de traditionele wandelingen.

Hoewel het concept van de designer heel wat voordelen biedt, rijzen er toch een aantal vragen over de veiligheid van de ‘Roller Buggy’. Vodev benadrukt dat tijdens het ontwerpen de veiligheid van het kind een topprioriteit was. Ingebouwde remmen kunnen in een mum van tijd het vervoermiddel tot stilstand brengen. Om toch enig gevaar te vermijden spoort de designer aan om niet sneller dan 15 km/u met de rollende buggy te rijden.

In het ontwerp zijn verschillende variaties mogelijk. Afhankelijk van de leeftijd van het kind, kan het zitje op verschillende manieren gemonteerd worden. De kinderwagen kan ook zonder de rijfunctie gebruikt worden.

Tiffany Philips

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content