Starck K, de keuken van Starck

De Franse ontwerper Philippe Starck tekende voor het Duitse Duravit zijn eerste keuken.

De Franse ontwerper Philippe Starck tekende voor het Duitse Duravit al flink wat badkamers. Nu tekent hij zijn eerste keuken.

“Om een economische crisis het hoofd te bieden, is er voor ons maar één oplossing”, sprak Franz Kook, de CEO van Duravit de honderden genodigden begin deze week toe in het hoofdkwartier in het Zwarte Woud in Duitsland. “Nog meer nieuwigheden lanceren, die nog innovatiever zijn.” Stoere taal, waardoor de verwachtingen de hoogte in schoten. Wat volgde was een scala aan inderdaad indrukwekkend veel nieuws.

Zoals de Starck K, de eerste keuken die de Franse ontwerper Philippe Starck nu voor Duravit tekent. Een primeur voor zowel Starck als Duravit. Het bedrijf is immers gespecialiseerd in lavabo’s en andere badkamerelementen uit ceramiek. De soort die nu gebruikt wordt in badkamers is echter niet bruikbaar voor keukenlavabo’s, want potten, pannen en pollepels komen harder aan dan washandjes of zeepbakjes. En dus ging Duravit op zoek naar een speciale schokbestendige ceramiek die hardhandige koks aankan.

De officiÔle en commerciÔle lancering van de Starck K volgt op ISH, de sanitaire beurs van Frankfurt in maart.

Leen Creve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content