Sofie Valkiers lanceert eigen lifestylelabel Sanui

© Sanui

De Antwerpse styliste, blogster en auteur Sofie Valkiers zet haar schouders onder een nieuw project: een heuse lifestyle collectie met items geïnspireerd door haar vele reizen.

Sofie Valkiers zou wel eens één van onze bekendste exportproducten kunnen zijn. Met haar modeblog Fashionata reisde ze al de hele wereld rond voor merken als Dior, Louis Vuitton en Valentino, terwijl ze gekiekt werd voor modebladen Vogue, Elle, Harper’s Bazaar en een ontelbaar aantal streetstyleblogs.

Al dat reizen heeft van Sofie een wereldburger gemaakt, maar toch geeft de Antwerpse toe dat ze haar (t)huis vaak mist wanneer ze weer eens naar de andere kant van de aarde vliegt. Ze neemt zelfs steevast haar eigen hoofdkussen, haar favoriete interieurgeur en foto’s van haar familie mee in haar koffer om toch een gevoel van huiselijkheid te creëren in al die hotelkamers.

Sofie Valkiers lanceert eigen lifestylelabel Sanui
© Sanui

Zo rijpte het idee voor een eigen lifestylelijn, Sanui, een label waar ze haar stempel op kon drukken, producten die haar altijd aan haar eigen basis doen denken, zelfs al is ze ver van huis. Sanui betekent “gezond” in het Latijn, een woord dat Sofie ontzettend belangrijk vindt, ook voor haar eerste producten binnen haar lifestylelabel. De twee luxueuze geurkaarsen zijn vervaardigd uit plantaardige was en bevatten geen synthetische parfums of parabenen. “Kaarsen hebben een rustgevend effect en kunnen een ruimte meteen toegankelijk maken”, schrijft Sofie.

Voor de geur van de kaars werkte Valkiers samen met parfumeur Emmanuel Philip, wiens neus onder andere ook al voor Cire Trudon en Fornasetti verantwoordlijk is geweest. Hij wist perfect Sofie’s inspiratie, het Braziliaanse stadje Itcacaré, om te zetten in een geur met noten van citrus, passievrucht en kokos die volgens Sofie perfect de ongerepte schoonheid van die plek weergeeft.

Sofie Valkiers lanceert eigen lifestylelabel Sanui
© Sanui

Voorlopig bestaat Sanui dus enkel uit twee geurkaarsen – Itacaré en Itacaré deluxe, in een fraaie donkerblauwe uitvoering – maar Sofie Valkiers plant een hele collectie met verschillende lifestyleitems, allemaal geïnspireerd door haar vele reizen. Hier te koop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content