Shortlist RIBA Stirling prijs bekend

“Voor het eerst prijken er twee scholen en drie musea op de shortlist. Die drie musea zijn elk op een heel aparte manier benaderd. Ze vormen de vruchten van de economische boom van het laatste decennium en ze geven misschien het einde van een tijdperk aan”, stelde Reed.

Volgens Reed vormen de genomineerde scholen dan weer het perfecte voorbeeld van hoe de ideale school er zou moeten uitzien. “Er is een overvloed aan licht en de ruimtes zijn goed vormgegeven en uitgerust, zodat alle studenten er kunnen openbloeien”, aldus de voorzitter.

Wedkantoren

In de Engelse wedkantoren voert het ontwerp van Zaha Hadid de lijst als favoriet aan. Daarna komt het Neues Museum van David Chipperfield. Hij won de RIBA Stirling Prize al eens in 2007, voor zijn ontwerp van The Museum of Modern Literature in het Duitse Marbach am Neckar.

Op 2 oktober wordt de RIBA Stirling Prize officieel uitgereikt in Londen. De prijs is zo’n 24.000 euro waard.

Elien Haentjens

De volledige shortlist:

Ashmolean Museum, Oxford – Rick Mather Architects MAXXI (museum), Rome – Zaha Hadid Architects Neues Museum, Berlijn – David Chipperfield Architects Christ’s College School, Guildford – DSDHA Clapham Manor Primary School, London – dRMM Bateman’s Row (gemengd programma), Londen – Theis & Khan Architects

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content