Shortlist Frame Moooi Award 2012 bekend

© Frame Moooi Award

De winnaar zal tijdens de meubelbeurs van Milaan bekend gemaakt worden.

Het magazine Frame en het Nederlandse designmerk Moooi maken de shortlist bekend van de interieurprijs Frame Moooi Award 2012, waarin ze op zoek gaan naar het beste meubilair en de mooiste lampen.

De Frame Moooi Award werd midden 2011 gelanceerd met de intentie om de beste op maat gemaakte lamp of het meest geschikte meubel voor een specifiek interieur te vinden. Maar liefst 891 ontwerpers uit 79 verschillende landen namen deel aan de wedstrijd.

De inzendingen moesten passen in een specifiek interieur, maar tegelijk ook een eigen leven kunnen leiden. Bovendien moesten de ontwerpen zelfgemaakt en bruikbaar zijn.

Philippe Starck

De Fransman Philippe Starck, die al heel wat designklassiekers op zijn naam heeft staan, was het enige jurylid. De wedstrijd verliep volledig anoniem: Starck kende de naam of het land van herkomst van de ontwerpers niet.

Hij selecteerde de tien finalisten en zal op 18 april tijdens de internationale meubelbeurs Salone del Mobile in Milaan de winnaar bekend maken. Die gaat met zo’n 25000 euro naar huis en krijgt een publicatie in het magazine Frame.

Uitschieters

Onder de tien geselecteerde ontwerpen bevinden zich een aantal fijne uitschieters. ‘Decanterlight’ van de Britse Lee Broom stelt bijvoorbeeld hanglampen voor waarbij elk lampje gemaakt werd van een decanteerkaraf uit kristal, die Broom vond in vintagewinkels en op antiekmarktjes.

Ook ‘What’s inside your locker?’ van het Nederlandse Lab 3 is een fijn ontwerp. Voor 489 lockerdeuren in een Nederlandse school ontwierpen ze prints om de saaie gang te doen heropleven. De zeven prints ‘onthullen’ op een grappige manier wat de lockers zouden kunnen verbergen.

Frame is een internationaal magazine voor creatieve professionals dat zich richt op interieur, design, kunst en architectuur. Het is de eerste keer dat het magazine samen met het Nederlandse designmerk Moooi een award presenteert. (YU/EH)

De vollledige shortlist vind je op de website van de Frame Moooi Award.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content