Serax pakt uit met lampencollectie

Het Belgische, betaalbare keramiekmerk lanceert een collectie lampen van Antonino Sciortino.

Tot nu toe verwierf het Belgische Serax maison d’être vooral bekendheid met zijn betaalbare collecties keramiek en decoratie. Op de meubelbeurs Maison & Objet in Parijs lanceerde het merk een collectie lampen van de Italiaanse designer Antonio Sciortino.

Sciortino en Serax kunnen intussen al bogen op een uitgebreide gemeenschappelijke geschiedenis. Zo tekende de designer, die oorspronkelijk opgeleid is als choreograaf, maar bij zijn vader de knepen van het designvak leerde, eerder al schalen en klein meubilair voor het Antwerpse bedrijf. Met de collectie lampen bouwt hij vormelijk verder op die met de hand afgewerkte tafeltjes.

Ook nieuw in het gamma zijn de heruitgaven van enkele objecten van het Belgische designicoon Jules Wabbes. Al is er bij Serax ook plaats voor jong talent: juwelen- en interieurontwerpster Helena Schepens creëerde een bijzondere fruitschaal en ook voor de solifleur ‘Balaklava’, waarmee Quentin Vaulot en Golliath Dyèvre de Serax-designcompetitie wonnen, voorziet Serax een plaatsje in zijn collectie.

Een andere nieuwkomer is de solifleur van de Franse designer Catherine Grandidier. Naar aanleiding van de intrede van de spaar- en ledlampen zocht – en vond – ze een nieuwe functie voor de gloeilamp. Bart van Didden haalde zijn inspiratie dan weer uit de natuur: zijn vazen zijn gebaseerd op kalebassen, bamboe en zelfs ajuinen.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content