Schilderij Jean Michel Basquiat

Beste heer Swimberghe, Ik vond dit schilderij op de zolder van mijn ouders. Het schilderij meet 60 cm bij 90 cm. En is vooraan niet getekend. Op de achterzijde staat naast de afmeting ook de naam van de eventuele kunstenaar J.M Basquiat en de titel van het werk “Sickness”. Het werk zou dateren uit 1985. Onderaan het doek staan enkele notities: Ron Cook 125+H Lenox of Fence Harlem New York. Op het frame komt de naam Ron Cook terug met daaronder een nummer (212) 866 02 83. Ook zijn er verlijmde papierresten te vinden. Zou dit een echt werk van Basquiat kunnen zijn en wat is de waarde? Alvast bedankt, Met vriendelijke groeten

Jean Michel Basquiat.

Als dit een goed werk is, dan moet je ons het wel laten weten, want dit zou een schitterende vondst zijn. Dan publiceren we dit natuurlijk!

Jean-Michel Basquiat (New York, 1960 – 1988) was de beroemde neo-expressionistische graffitikunstenaar van Haitiaanse afkomst. Jean-Michel Basquiat werkte ooit even samen met Andy Warhol. Hij werd snel wereldberoemd maar stierf een jonge dood. Zijn werk is gezocht en veel waard. Dit werk ziet er interessant uit, maar ik ben geen Basquiat authoriteit. Het is zo met werk van beroemde kunstenaars dat je een certifikaat van echtheid nodig hebt en alleen enkele experten kunnen dit geven. Om nu uit te maken of dit een echt werk is van de man kan je zelfs niet terecht in een van onze musea. Je kan je best wenden tot een van de grote veilinhuizen à la Christie’s of Sotheby’s en dat samen met hen uitvissen. Indien echt dan kan de waarde oplopen tot 400.000 euro of veel meer….succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content