Schilderij Jacob Jan van der Maaten

Geachte heer. graag had ik een datering en een waardebepaling van dit schilderij. Het is in olieverf op paneel, 26cm x 18cm) met als thema vissers en gesigneerd met J.J.V.D. Maaten. Met oprechte dank.

Jacob Jan van der Maaten.

Ik kan op basis van zo’n simpele foto, zonder ook de achterkant niet te zien, geen oordeel vellen over dit werk. U kunt het beter laten zien aan een Nederlandse conservator of een expert van een Nederlands veilinghuis.

Maaten.

Jacob Jan van der Maaten (Elburg, 1820 – Apeldoorn, 1879) was een vrij belangrijke schilder uit de Romantische School in Nederland. Van der Maaten studeerde aan de Koninklijke Academie van Den Haag en was een leerling van Hendrik van der Sande Backhuyzen. Van der Maaten was ook een van de stichters van de beroemde Pulchri Studio. Er hangt werk van hem in beroemde musea, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, het Kröller-Müller museum in Otterlo, het Gemeentemuseum in Den Haag en het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam. Toch wordt zijn werk niet zo duur geprijsd. Veel tableaus worden onder de 2500 euro verkocht. Momenteel brandt de vraag naar de Romantische School op een laag pitje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content