Schilderij Ets Dirk Baksteen

Beste, we hebben enkele schilderijen/tekeningen in bezit gekregen. Kan u de waarde schatten van dit schilderij van Dirk Baksteen. Dank bij voorbaat

Dirk Baksteen.

Alhoewel goed bekend bij ons, was Dirk Baksteen eigenlijk een Nederlandse kunstenaar. Dirk Baksteen werd in 1886 geboren te Rotterdam en overleed in 1971 te Antwerpen.

Dirk Baksteen is vooral bekend als kunstschilder, etser en graficus. Baksteen kreeg een opleiding aan de academies van Rotterdam en Antwerpen. Van 1912 tot 1944 woonde Dirk Baksteen te Mol waar hij nauw bevriend was met kunstschilder Jakob Smits die hem ook duidelijk heeft beïnvloed. Veel van zijn werken beelden ook de Kempen uit, zoals deze ets van een Kempische boerderij. In 1932 verwierf Dirk Baksteen ook de Belgische nationaliteit.

De prijzen voor Dirk Baksteen zijn eerder wat gedaald. Schilderijen, afhankelijk van het formaat en de kwaliteit, worden verkocht aan 600 à 1200 euro, soms wat meer, etsen tussen de 60 en 200 euro en aquarellen voor 250 à 600 euro. Het werk is momenteel eerder moeilijk verkoopbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content