Schilderij Charles Catteau

Beste Piet. Hierbij een schilderij ,45 x 36 van Charles Catteau van De Keramis Boch fabriek. Het is in de 60 ger jaren gekocht.Gesigneerd.Ch .Catteau,achterkant PRINTEMPS. kan het waardevol zijn. Grts.Arman.

Charles Catteau.

De Fransman Charles Catteau was in de vorige eeuw een belangrijke kunstenaar-ontwerper. We kennen hem vooral als ontwerper van keramiek voor het bedrijf Boch te La Louvière. Charles Catteau werd in 1880 te Douai geboren en studeerde vervolgens aan de Keramiekschool van Sèvres. Nadien werkte hij een tijd in de porseleinmanufactuur van Sèvres en vervolgens in het porselein atelier van Nymphenburg in Duitsland.

Boch

In 1906 kwam hij aan in La Louviere waar hij, aangetrokken door Anna Boch, het artistieke ontwerpatelier van Kéramis ging leiden. Dat deed hij tot 1948. In deze periode kwam het bedrijf Boch Kéramis tot grote bloei. Catteau ontwierp prachtige art deco keramiek. Maar daarnaast schilderde hij ook wat. Dit is blijkbaar een van zijn werkjes. Op het net zagen we schilderijen van mindere kwaliteit; Catteau was belangrijk als keramiekontwerper, maar niet als schilder. Dit verklaart ook de geringen waarde van dit al bij al leuke tableau: 500 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content